Heb jij ook het vak projectmanagement op school gemist?

Grip op projecten geeft trainingen op  het gebied van projectorganisaties, projectmatig werken en projectmanagement.

Introductietraining projectmatig werken

Introductietraining Grip op projecten.

De meeste projectleiders, -managers en coördinatoren zijn in hun functie gerold. Ze vinden zelf of met behulp van collega's uit wat het vak inhoud en wat je moet doen om de projecten onder controle te krijgen. Kun je wel wat hulp gebruiken?

Wanneer je zelf op zoek gaat naar een opleiding dan vind je diverse mogelijkheden bijvoorbeeld: PRINCE2, IPMA, PMI (PMBOK). Dit zijn instituten allen met hun eigen standaard, maar wat past er bij jou en jouw bedrijf?

Met een introductietraining Grip op projecten nemen we in één dag de belangrijkste onderdelen van projectmatig werken door. Samen bekijken we wat deze onderdelen betekenen voor jou of jouw bedrijf.

Aan het einde van deze training heb je inzicht gekregen in het vak projectmanagement. Je hebt antwoorden gekregen hoe projectmatig werken binnen jouw bedrijf is geregeld, en aan welke onderdelen je meer aandacht kunt besteden. Ook kun je een start maken met het schrijven van een eigen project (management) plan.

Training in projectmatig werken en project management

Maatwerk trainingen.

Grip op projecten biedt ook maatwerktrainingen aan. Zijn er een aantal werkgebieden van het vak projectmanagement onderbelicht in jouw organisatie, dan kan hier een training voor worden aangeboden. Na een intakegesprek of een introductietraining werken we een training uit speciaal gericht op het aandachtsgebied binnen jouw bedrijf. Enkele voorbeelden van mogelijke aandachtsgebieden zijn:

  • Hoe creëer ik een top team?
  • Kostenbeheersing.
  • Communicatie en belanghebbenden.
  • Leveromvang, inkoop en kwaliteit.
  • Planning en personeel.
  • Projectintegratie en risico's.
  • Veiligheid, gezondheid en milieu.
Boeken grip op projecten

Handboeken.

Er zijn diverse handboeken voor projectmatig werken en project management in de markt verkrijgbaar. Voor de meeste boeken heb je veel ervaring nodig om de theorie te kunnen vergelijken met de praktijk. Het is soms lastig om de theorie uit de boeken toe te passen op jouw projecten.

Bjarne Kousholt heeft 2 boeken geschreven op basis van "storytelling". Met behulp van herkenbare verhalen helpt Bjarne je om de theorie toe te passen in de praktijk. 

Project Management Theory and practice is een handboek voor projectmanagers, -leiders en teamleden. Voor de technische vaardigheden van projectmanagement is de inhoud is grotendeels gebaseerd op PMI (PMBOK). In het boek wordt ook nog aandacht besteed aan de interpersoonlijke vaardigheden. Interpersoonlijke vaardigheden is één van de 3 pijlers van IPMA.

Organization and people is een handboek voor teamleiders, afdelingsmanagers en projectmanagers. Het boek beschrijft o.a. organisatiestructuren, individueel gedrag van mensen in organisatie, groepsgedrag in een organisatie, management & leiderschap, bedrijfscultuur, strategie en processen in een organisatie. 

Deze twee boeken zijn alleen in het Engels verkrijgbaar. 

advies grip op projecten

Heb je interesse in een training of een boek? 

Vraag dan een offerte aan!

Op basis van de behoefte kan ik een aanbieding maken. Grip op projecten biedt diverse mogelijkheden:
  • Een introductie training Grip op projecten
  • Een maatwerk training
  • Handboeken